Stichting Budogym

“Diverse krijgskunsten voor jong en oud in Katwijk en omstreken”

 

 

Over Budogym

Budogym Katwijk verzorgt talloze Japanse krijgskunsten.
Erg leuk, om aan deel te nemen!

 

 

Contact

Sporthal Dahliastraat
Dahliastraat 14F
Katwijk aan den Rijn

Sporthal De Duinroos
Prinses Irenelaan 49
Katwijk ZH

 

 

calibris-logo copyfacebook

Dutch-Bushin-Kenpo  aikijujutsu-yoseikan  nks button web

 

 

Op uitnodiging van David Wilson van de Bushin Kenpo Martial Arts Academy zijn we met een delegatie van Budogym naar Engeland vertrokken om hier aan deel te nemen.

Wat enkele jongens van ons eigenlijk niet wisten kan je hieronder lezen in het reisverslag van Bas Berg en Thijs Haasnoot.


Het was in ieder geval een zeer geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar.
Reisverslag Furenzu Budo Seminar

In het weekend van 10 t/m 12 mei zijn wij met zijn 7e naar Dartford Engeland afgereisd om daar het furenzu budo seminar te volgen van David Wilson, Kevin Pell, Stuart Rogers en Martin Sillitoe. Het was een weekend vol met verassing en sensatie.

 

Dag 1:

Vrijdag ochtend vroeg, rond een uur of 9, stapte wij volle moed in het busje richting Duinkerken aan de kust van Frankrijk waar de veerpond op ons stond te wachten. Na een autorit vol slechte woordgrappen en een pittig stukje varen kwamen we aan bij de pittoresk bijgelegen kalksteen kust van Dover. Vanaf Dover was het nog maar een kort stukje rijden naar onze eindbestemming Dartford waar we warm werden ontvangen door David Wilson die ons na het inchecken gelijk meenam langs de plaatselijke pubs.


248396 4907494249770 339387152 n

 

Die zelfde avond sloten wij af in het restaurant van ons hotel, waar wij(Bas Berg, a.k.a The Beast, en Thijs Haasnoot) te horen kregen dat wij als verassing onverwachts examen mochten doen en een demonstratie moesten geven. We konden gelukkig met een gerust hart en enige vorm van zenuwen ons bed in duiken.

 

Dag 2:

Zaterdag ochtend heel vroeg, rond een uur of half 7(Engelse tijd) begon de dag met een stevig ontbijt. Half 8 werden we opgehaald door Stuart die ons naar de dojo bracht waar David ons gelijk in het examen gooide. Nadat we beide een plaatselijke leerling van David toegewezen kregen begonnen we verschillende technieken van David, Stuart en onze eigen kampioen Willem uit te voeren. Na een reeks technieken en de nodige aangebrachte verwondingen tijdens de grond/staand gevechten waren we doodop en hoopte op het beste.

 

Half 10 stroomde de zaal voller en begon de seminar officieel. Stuart Rogers  opende de seminar en na een vloedgolf van spectaculaire technieken nam David Wilson het over waar we inzicht kregen in de kneepjes van kempo jiujitsu. David maakte veel grapjes wat zorgde voor een fijne manier van leren en een goede sfeer op de mat. Vervolgens kwam er een interessant stuk seminar van Kevin Pell waar pistolen centraal stonden. We leerden 3 belangrijke en efficiënte basistechnieken van de ronduit vriendelijke Kevin op een prettige wijze. Na een uurlang van elkaar fanatiek bedreigen met een pistool werd er plaats gemaakt op de mat voor onze(Bas en Thijs) demonstratie, die op enkele schoonheidsfoutjes na, vloeiend verliep.

 

De middagpauze gaf de mogelijkheid voor een rustmoment zodat we klaar waren voor het laatste deel van de seminar, namelijk een stuk Eskrima stok vechten gegeven door Martin Sillitoe. Hierbij leerde we ons verdedigen tegen verscheidene stok aanvallen.

 

Om de seminar af te sluiten kwam het persoonlijke hoogtepunt voor Bas en Thijs, namelijk de diploma uitreiking waar we flink ons best voor hadden gedaan. Hierbij werden we beloont met de 4e kyu in kempo jiujitsu.2013 engeland - 173 kopie

 

Na een lange dag sporten dronken we met zijn allen een pint in de plaatselijke pub, gevolgd door een stevige maaltijd bij het restaurant vol met leuke serveersters, ook hadden ze lekker eten. ’s Avonds kon je ons allemaal opvegen en besloten we dan ook het bed in te duiken.

 

Dag 3:

Zondag ochtend vroeg, rond een uur of 8, begonnen wij de dag met zijn alle aan de ontbijttafel. De rest van de dag hebben we nog een vleugje Engelse cultuur kunnen snuiven in de KFC en het kasteel van Dover waarna de terugreis weer kon beginnen. De boot vertrok om 6 uur(Engelse tijd) en na het non stop luisteren van Mumford And Sons in het busje vloog de tijd voorbij en lagen we allemaal rond een uur of 1 weer in ons oude vertrouwde bedje.

 

Het was een vermakelijk weekend met Willem Vooijs, Piet Kuijt(a.k.a Piet The Traveler), Gijs Zuijderduijn, Patrick Zuijderduijn, Mike Kuijt, Bas Berg en Thijs Haasnoot.