Stichting Budogym

“Diverse krijgskunsten voor jong en oud in Katwijk en omstreken”

 

 

Over Budogym

Budogym Katwijk verzorgt talloze Japanse krijgskunsten.
Erg leuk, om aan deel te nemen!

 

 

Contact

Sporthal Dahliastraat
Dahliastraat 14F
Katwijk aan den Rijn

Sporthal De Duinroos
Prinses Irenelaan 49
Katwijk ZH

 

 

calibris-logo copyfacebook

Dutch-Bushin-Kenpo  aikijujutsu-yoseikan  nks button web

 

 

Budogym vertegenwoordigd het Bushin Kenpo in Nederland.

Wie kunnen er meedoen? Iedereen vanaf 6 jaar kan bij ons terecht!
Voor jongens en voor meisjes is Bushin Kenpo een leuke sport. Tijdens de jeugdtraining, wordt Bushin Kenpo op een speelse manier aangeleerd. Op een verantwoorde, niet-agressieve manier leren kinderen met elkaar omgaan en worden de beginselen van het Bushin Kenpo overgebracht. Door het beoefenen van Bushin Kenpo krijgen kinderen een betere motoriek en fysieke gesteldheid, een groter concentratievermogen, meer zelfvertrouwen en discipline.


Wat leer je?
Concentratie, lenigheid en zelfbeheersing om maar eens wat te noemen. Dat zijn een heleboel moeilijke woorden. Maar in ieder geval leer je op speelse manier je lichaam goed te bewegen en daar kun je een heel leven lang plezier van hebben. Tegelijkertijd leer je ook nog eens super leuke sport!!
Bij Kenpo (Budogym) trainen beginners en gevorderden, jeugd en volwassenen apart. Op die manier krijg je de aandacht die je nodig hebt of die je aankunt. Er is namelijk een groot verschil tussen de lessen voor de jeugd en de volwassenen. Bij de jeugd is het Bushin Kenpo en de bijbehorende vorming een belangrijke pijler. 
De trainingsgroepen worden daarnaast nog eens extra onderverdeeld in leeftijdscategorieën, zodat de kinderen onderling op hetzelfde ontwikkelingsniveau zitten. Door deze speciale indelingen kunnen ze met hun eigen leeftijdgenootjes trainen.


Wat heb je nodig?
Om te beginnen moet je er zin in hebben! Je traint in het begin in je gymkleding of trainingspak, schoenen zijn niet nodig want we trainen met blote voeten op de mat. Besluit je na een tijdje dat je er mee door wilt gaan dan kun je bij de club voordelig een Bushin Kenpo pak kopen.Kies voor kwaliteit
De instructeur is Willem Vooijs en hij is werkzaam als docent fysieke mentale vorming op het Veiligheidscollege ROC van Amsterdam.(zuidoost)
Hij heeft een Verklaring Omtrent Gedrag van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Is in het bezit EHBSO diploma en docent van diverse Japanse en Oosterse krijgskunsten.

Bushin kenpo draakjes heeft een (ongevallen) verzekering en is aangesloten bij  de Nederlandse Katholieke Sportbond, die erkend is door het ministerie van VWS en de NOC*NSF en is aangesloten bij de Bushin Kenpo Academie